Memberz Donut

Nak Tau???

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
Orang yg banyak 'S'.. Sempoi.. Simple.. Selenger (tol ke ejaan ni).. Smiler.. Sweet.. Sunshine.. Sociable.. Soft..

Tuesday, 27 December 2011

Pahit harus dilalui..wajib diharungi..semoga terlahir kemanisan..

Salam indu salam syg utk korg...!!!
Dah lame Amy xlyn blog.. Niat kat ati nk dok menaip wat blog tp di sbbkan kelembapan tenet kat opis..
Ilang trus mood nk mbebel kat blog..
Lame xmenulis & dok bercerita.. byk tjadi..
Pahit manis paung maung yg dilalui bile dok bersendirian kt negeri org ni..
Tp pe2 pun sume tanggung sendiri..
Ketawa ramai2..
Nangis biarlah sendiri..xperlulah nk ajak org lain kan..

Biasenye..bila kite jauh jd dekat pasti keadaan akn lbh manis..
Lbh bahagia...
Tp soal jodoh xde sape yg dpt duga...
Tp pe yg jd pd Amy sebaliknya.. semakin dekat bkn manis yg dpt..tp pahit..
ye..mmg adat de pahit manisnya dlm bcinta..
Tp jika pahit je yg dirasakan..
Perlu ke diteruskan.. cinta utk bahagia..bkn utk menyeksakan..
cinta sanggup menerima ape adanya..
bkn merubah segalanya..
dah ponat den menyanyi lagu Stacy tu..
tp xleh trime gak.. so dr masing2 trus tseksa lbh baik bawa haluan masing2..
ape2 pun kite kawan..

ni lg 1 hal.. hal silih berganti menggaggu..
masalah mmg mslah bile di ganggu laki org..
dah r 1 tmpt keje..
mcm2 Amy wat tmasuk tukar no hp..
tp tetap same..ntah cam ne lah dia leh dpt no Amy..
Goram bonar...
Bini 2 dah cukup cantiknya.. baiknya.. de keje tetap lg..
tp ade ati nk tambah kuota..
Astagfirullah.. bwk2 lah mengucap.. bersyukur lah dgn pe yg de..
Hal ni lom settle..tambah lg 1 hal..
de lak yg jd pengecoh kat opis ni.. mcm2 cite dia dok wat...
Hangin je.. sabo Amy..sabo...
OMG!! Mcm2 hal Amy kene.. kne fitnah..kne maki..org buwok2kn Amy..
huhu... mmg time ni lah trase xnk dok N9 ni..
nk blk je JB trus..
tp pe leh wat.. pe2 pun kne kuat..

Bile time dh gaji..then cuti..pe lg..
blk r JB.. ble nk blk N9.. xpnh2 sayu..
kali ni tol2 sayu je nk tgl kn Jb..
mmg nangis r.. tp xde sape yg nmpk..
biarlah.. cume tuhan je yg tahu..
sampai skang lau kt opis pun lau igt Jb mesti nk meleleh air mata ni..
sabo Amy..(pujuk ati sendiri lg)
idup kne truskn..

skang ni yg pntg pikir keje je..
nak rhtkan ati dr trus di sakiti..
Amy epy dgn idup skang..
bz dgn keje.. semakin dekat dgn tuhan..
semoga Allah merahmati idup Amy...
dan diberkati oleh Nya.. Amin..















































































Monday, 7 November 2011

Indu BerBLOG!!

Assalamualaikum semua..
Selamat menyambut Hari Raya Aidiladha...
Uuuuik!! indu sgt2 dgn blog ni...
mmg dah lame xberblog..
Dah lame gak xdok membebel..hehe!!
Hobi tu...
Amy harap sume pembaca blog Amy dlm keadaan sihat & bahagia...
Amy alhamdulillah dlm keadaan sht kat nogori ni...
huhu!! skang semenjak dok nogori ni dah mula lah mulut ni gatai2 nk ckp nogori...
Almaklumlah.. dok dgn org dok loghat je cakapnye..
Lame2 ade lah cket2 nk terikut-ikut..
Tapi tu sume kire pembelajaran kan??
Xsalah lau kiter belajar menda baru..
Bile kite belajar menda baru xbermakna yang kite melupakan asal usul kite..
Kite bkn lah lupa daratan...huhu!! podasnye ayat tu...
Lau podas minum lah air k..hehe..jahatnye Amy ni!!

Dah 2 minggu berturut-turut blk JB..
Dari cuti Deepavali tambah cuti 2 hari coz Amy amik cuti..
Then next week nye dah cuti Raya Qorban..
Ape2 pon keadaan tetap kene blk Jb..
Tapi Amy bernasib baik walau tiket bas dan keretapi dah abis...
Nasib baik Amy de pakcik yg dok kat Bangi..
Kebetulan dia 1 family nk blk Jb...
So 1 kete lah dgn dia blk Jb..
Hermm...serba salah gak sebenarnya dgn dia...
Sampai malu rasanya...
Dia dah byk tolong Amy since Amy lom dapat keje yg skang ni...
Huhuuu!! ari tu dapat gaji pon lom berkesempatan coz fulus xmencukupi...
Insyaallah gaji bln ni yerk pakcik ku..

Bile blk kg Jb mang lah best dpt jmp family..
Tp yg xbestnye ble xde kete..
Huhu!! patah kaki di watnye..
Sangat bosan bile xde kete..
xpat nk gerak ke mana2..
Lau ikot kn ati lau blk nk je bawak kete tp kete Amy bknlah kete beso & mahal..
Kecik je yg mang hny sesuai wat p keje je..
Kang lau wat ulang alik jln jauh..
Abis barai semua.. Lg pon lau bawak kete nk kene servis dulu...
Nak kene prepair duit yg byk lg...
Ylh..duit minyak..duit tol lg..
Mahu nak kene prepair beratus..
Lau naik bas xde nye jejak seratus..
So redha je r dgn keadaan kan..

Ok lah...ni Amy nk sambg wat keje..
Ni pon dapat kesempatan mengup date blog pon sonyap2 jo..
Dan kebetulan xdo koje sgt ari ni..hehe..
T kite sambung dok bebel lagi k..
Hope sume sentiasa sihat & bahagia selalu..

Friday, 16 September 2011

Akhirnya Den Sampei Gak Kek Nogori..!!

Alhamdulillah akhirnya sampai gak Amy kat Negeri Sembilan ni dgn selamatnya..
Huhu!! Drive sambil ditemani emak tcyg..!! oh!! i miss u mum walau pun baru bp hari kt cni..
14hb Amy sampai ke N9.. Sampai2 jerk x call pakcik pun coz xnk sshkn dia..
So plan dgn mak sementara tgu akk sdara blk keje 2 lambat lg..
Amy rancang dgn mak p cari sendiri jalan nk p umh yg Amy sewa tu..
Alhamdulillah berjaya jmp akhirnya walau de tlajak cket tp kene lah pandai cri kan..
Dah tgk umh tu..dah jmp dgn owner dia & housemate yg lain..
Sume ok..memuaskan hati.. so Amy pon msk kn brg2 Amy kat bilik.. tp on that day Amy xtrus tgl sane coz dh jnji dgn pakcik so tgl lah kat umh pakcik utk beberapa ari.. maybe on 16hb Amy baru msk umh tu..coz 15hb Amy kne lapor diri then 16hb lak cuti hari Malaysia..so Amy cuti 3 ari..
So on that day gak mak Amy blk JB.. hermm.. pasni dah sowg2..
Pakcik igt nk anto Amy p keje pagi tp Amy ckp xpe..Amy leh p sendiri.. Amy xnk trus harapkn org..
Blaja utk wat sendiri!! chayok!!

Bermulalah kehidupan baru sebagai perantau kat negeri org...
15hb ari pertama Amy mula keje!!
Rezeki tol ari pertama tu.. coz 1st day dtg je pg ade sowg akk staff kat tmpt keje 2 blanje sarapan pagi..
Then dlm kol 11 pagi lak RISDA de wat jamuan Hari Raya.. makan lagi!!
Pas mkn pe lg.. wat keje lah..!!
Wah!! 1st day keje dah byk keje nk kne wat..huhu!! but anyway stakat ni ok lah.. 
cukup time blk!! Haaaaaaa...!! time ni lah de story..
Time blk tu spatutnye Amy ikot jln yg mase Amy p keje..
Memang senang jln tu walau jarak dr umh pakcik dgn tmpt keje Amy tu jauh..
Dan tpaksa byr tol pergi & blk..huhu!! lom duit minyak lg..
Kite sambung citer td..
Amy p ikot jln lain.. jln tu lau ikotkn mmg leh tp jauh kne u-turn..
Then Amy pon ntah cm ner leh tsasar ke lain..
Dah jauh sampai ke Mantin.. sesat den!!
Cuak gak..tp kne releks..lau x jawabnye xjmp lah jln blk..ntah sampai ke mana lah t..
1 jam Amy mencari jalan akhirnya jmp gak.. Dan selamat sampai ke umh..
Blk tu xtau nk mkn pe utk mlm.. nk beli lauk..dh ptg2 mana de..so bli lah pe yg de..
Yg de nasi lemak kukus..
So bli lah nasi lemak kukus dgn ayam..huhu!! last2 mkn cket je..tol2 xde selera..
Amy lbh suke msk sendiri dr beli mknan kat luar..sbb lau msk sendiri lg selamat & puas..
Ari tu akk sdara bli lauk..mkn2 dia kene cirit birit..nasib baik Amy xmkn lauk yg tu..
Pas mkn & solat maghrib sume tgk tv.. xmandi pon coz baju utk tdo mlm tu xde..so gsk gg & cuci muke je r..
Tgk2 tv trus tlelap ntah kol bp tlelap pon xtau.. pas call cik Abi..mak Amy lak yg call..
Maybe dah lps call tu r trus tlelap.. tdo kat sofa masing2..
xnyenyak tol tdo.. asyik tbgn je..nasib baik 16hb xkeje..

Ari ni 16hb.. akk sdara pagi2 sblm kuar p keje sempat bg tau lau nk on9 pakai lappy dia..
Sempat gak Amy on9 FB jap & update blog ni..
Igt ari ni dh nk pindah umh sewa tp pakcik lak kate ari sabtu or ahad je t..
Coz umh dia yg kat Ampang nk wat mkn2..
So Amy ikot je r ckp dia.. Lg pon lau p umh sewa bosan xde pe2..kedai pon jauh..
Lau kat umh pakcik ni sume dkt lah gak walau kne gak naik kenderaan nk p tu tp kire kedai complete..
Ermm!! makcik dah bg tau wat mcm umh sendiri.. brg2 nk msk sume ade..msk lah ape yg de..
Biasa lau ayt pe yg de tu brg nye xbyk..tp skali buka peti sejuk atas bwh..complete de!!
Good!! so Amy pon msk r..
Amy teringat smlm akk sdara nk mkn telur kicap..
Tkejut Amy dia p masak dgn xletak minyak dh trus masuk telur then tuang kicap..
Tu je??!!
So ari ni Amy msk kn utk dia..then de syr cket & ikan grg..
Ok r tu lauk bujangkn..mkn 2 org je..
Kali ni baru lah Amy leh rase puas.. baru lah de selera mkn..
Pagi2 lg mak Amy dah msj..
Sambil kemas2 umh main msj dgn dia..
Taip2 ari dia call@msj.. so xde r trase sgt..
Erm!! masak dah ciap..umh pon dah siap kemas..baju dah basuh dah sidai..ape lg nk wat??
Bosan & pwot dh kenyang tlelap dpn tv..
Time Zuhur bgn solat.. xde pe nk wat lg.. angkat baju yg dah kering..gsk baju..
Oh my!! bosan nye..nk kuar xtau nk p mana..
Nak ajak sape2.. xde kwn.. lepak je r kt umh..
Cukup time solat!! xde pe tgk tv.. rasenye lau kt umh sewa tu lg bosan coz xde tv..tv masing2..
tdo je r jwb nye..huhu!!
Oklah geng!! stakat ni lah pkembangan Amy.. utk yg lps ni xtau bile Amy dpt update..
Tgu lah lame2..huhu!!
Tataaaa olls!!

Sunday, 4 September 2011

Masih Berkesempatan!!!

Selamat Hari Raya korg2 sume!!!
Alhamdulillah.. akhirnya dapat gak kite menyambut raya pd tahun ni..
Ermm..tahun ni raya Amy xde r semeriah mcm tahun2 sebelum ni..
Kali ni dr awl2 lagi.. dr sebelum puasa lagi mcm terasa sumenye malas dan xde mood...
Malas nk puasa..malas nk wat kuih raya..
Malas nk wat kek..malas nk raya..
Segalanya malas..
Tp jgn risau.. Amy bkn lah org yg cm 2.. Amy ni walau pun mulut kata malas tp tgn tetap jalan..
Segalanya ape yg patot di buat Amy tetap akan wat.. Yelah lau dah mmg tu tugas kite..
Tu dikira sebagai tanggungjawab kita gak..
tol x??
Tp segala persiapan baju raya..kasur ke ape utk diri sendiri tahun ni mmg xde...
Amy xkisah pon.. Amy ciap ckp kat mak..
Lau baju Amy xsempat wat pun xkisah.. xyah ciap kn..
hermmm.. sedangkan lau dulu Amy baju xsempat nk ciap je Amy akan cri baju emergency..
Pe lg..baju tunjuk r kn..hehehe.. tp bkn pd tahun ni..biarlah..
So jom layan gmbr!! Asyik lyn Amy mbebel jerk..bosan kan..

My family

Abah & Mak

Kumpulan ank2 dara!! org2 pmpn sume kat dlm.. org laki tpaksa kat luar sbb xmuat..

Antara Ank2..cucu..& cicit..tapi masih ade beberapa lg family yg lom dtg!!

Makcikku yg happening!! suke tol bposing

Marhaban lah ape lg bile dah berkumpul ramai2..

Maktok & Embah!!

MASA RAYA PERTAMA!!



Marhaban di rumah Amy!!

Beraya ke umah nenek sdara jap!!

RAYA KEDUA!!

Sowy!! raya ke 3 sampai ke 5 xde pic sbb demam truk..

Time ni pun masih demam.. Tp xmau lomah2.. xnk lyn sakit tu..
3 branak giler2!!

Bersama makcikku yg kuat posing!!

RAYA KE 6!!

Ni je r yg Amy dpt kongsikan.. Alhamdulillah tahun ni dpt jmp sume sanak suadara..
InsyaAllah dlm masa sisa2 minggu ni Amy akan cube utk bertemu dgn sume kwn2 lak..







Saturday, 27 August 2011

Menghitung Hari Utk Meninggalkan...

Hyeee!! Hyee!! Hye!!! sume...
Assalamualaikum..
Apa habaq?? hope sumenye dlm keadaan sihat wal'afiat..
Hampir sebulan sudah umat islam menunaikan ibadah puasa...
Dan hampir sebulan gak lah Amy x update blog ni..
Hermmm..maklumlah.. orang sibuk dengan biskut raya..
Sibuk menyiapkan tempahan orang..
Ermm... tempahan tahun ni kurg memberansangkan..
Coz sekarang ni memang dah banyak persaingan..
Dan semakin ramai gak orang yang terlibat dalam bidang wat kek ni..
Sekarang ni sape2 yg xde basic kek pun dah leh wat kek..
So ramai gak lah yg wat bisnes kan..
Tapi 2 sume rezeki masing2... Lagi pun Amy tahun ni kurang on9 dan wat promotion..
Tapi alhamdulillah dan bersyukur dengan apa yang ada..
Dan alhamdulillah gak rezeki pada tempahan utk pertunangan dan perkahwinan kali ni lps raya ni baik..
Tapi sayangnya mungkin selepas ni segala bisnes Amy akan di ambil alih mak Amy..
Amy terpaksa serahkan pada dia..
Coz Amy baru je dapat tawaran kerja kat RISDA.. Alhamdulillah..
Amy dapat kat Seremban Negeri Sembilan..
So Amy terpaksa berpindah ke sana..
Terasa susah dan berat sgt nk pergi.. sebab terlalu banyak yg Amy terpaksa lepaskan..
Tapi ape2 pun Amy kene gak p..
Amy kene p seperti seorang insan yg baru memulakan hidup tanpa apa2..

Wahh!!! tragis tol ayat tu kan..
hehehe!!
Almaklumlah..orang xpernah berjauhan dari family..
Wat ever kene blaja gak..
Huhu!!! i will miss my teddy bear kesayanganku yg cik Abi bg.. my lovely car (wat ever pon Amy akan cube gak bawak kete tu nanti).. my friendly camera canon (waaa!! camera tgl..hutang still bwk kemana je..huhu).. my peberet job!! my cakes!!..yg plg pntg family ku..
Masih teringat lg time Amy baru je dpt tawaran keje ni.. Mak Amy leh tny lak knp lah xdpt yg kat Sarawak.. huhu!! sbb dia pk kat sane ade kazen Amy..
Then bile time nk buka 2 dia wat muke sedih lak..
Ciap cakap.. nanti sape nk bawak mak p kip mart?? uhuk..uhuk.. sape nk teman mak kuar.. sape nk tlg mak..
Dgn nada gurau Amy pon jwb r.. Kan ank bujang mak ramai.. xkan lah xde yg leh tlg..
Hermm.. Amy tau hakikat adik2 Amy tu cm ne.. tp sume kene blaja gak idup tanpa Amy..
Hope segalanya akan berjalan dengan baik..
Tak lupe gak kawan2 ku yg kat JB..
I will miss u all!!
T lau Amy blk JB kite jmp k...
So kepada sume..Amy ucapkan selamat menyambut hari raya yg bakal menjelma beberapa hari lagi..
Amy mohon maaf andai ape yg ade dlm blog Amy ni yg terasa..
Doakan Amy k..
Salam sayang utk sume...

Sunday, 31 July 2011

Tiba Sudah Kedatangannya...

Selamat berpuasa kepada seluruh umat islam yg menunaikan ibadah puasa...
Kepada yg tak berpuasa tu jangan berangan ye nk raya..hehe!!
Ni sebut2 pasal puasa.. sesape yg tahun lepas de ponteng tu dah ganti lom??
Yg dah ganti tu baguslah..tp yg xganti tu knp xganti lagi?? amboi2!! wat2 lupe lak ye??
Isyyy3!!!

Hermmm... bulan yg penuh keberkatan..
Penuh kemuliaan..
Semoga kita juga mampu memuliakan ati kita..
Agar mendapat keberkatan dari Nya...

Sobb!!! Sobb!!! 1st day puasa Amy dah indu kat arwah abg..
Dah xdpt beraya dgn dia..
Lau dulu dr kampung dia akan msj Amy..
"Akak pose x?? ari ni buka pe?? lau akak yg msk tapau bg abg cket.."
Kadang2 tbe2 dia dah timbul pagi2 buta secara senyap2 kat dpn umh..
Dgn sume org dlm umh lom bgn..
Dia akan call hp Amy..
"Akak..abg kat dpn umh..bukakan pintu.."
Ermmm...wat ever pun Amy sentiasa mendoakan dia di sana..
Semoga rohnya dicucuri rahmat..
Dan tergolong dalam org2 yg beriman..
Amin..

Ok geng!!! ape2 pun yg berlaku..
Jangan pernah rasa dunia kita dah berakhir..
Selagi roh kita masih dgn jasad kite..
Selagi masih bernafas...
Kite perlu teruskan hidup walau sesusah mana..
Walau sepahit mana..
Kerana itulah kehidupan kite di atas muka bumi ini..


Saturday, 30 July 2011

Bersawang abis!!!!

Huhuiii!!!!
Ello!! Ello!! my blog friends!!!
Berkurun gak cik Amy ni menghilangkan diri ek..
Hilanggg!!!??? mana menghilang??
Xde r..x ilang mane2 pon..
Masih lagi di sini..
Cume xde kesempatan langsung bkn stakat nk mengupdate blog nk on9..
Nk punya waktu rehat yg cukup juga tiada..
Hermm...hampir 2 bulan..
Dalam waktu itu gak lah pelbagai perkara berlaku..
Pelbagai dugaan gak lah yg melanda...
Biasalah.. hidup sentiasa ade dugaannya selagi kite masih bernyawa di muka bumi ni..
Tempuhilah dgn keredhaan tp dgn usaha...
Well...tinggal bape jam je lg umat islam akan menyambut bulan ramadhan yg mulia..
Eksklusif dr Amy..
Kreativiti sendiri utk korg..!!
Pic landasan ni di ambil masa menghantar cik Abe ni p beli tiket kereta api utk blk Kelantan..
ok x?? hehe.. lom cukup kreatif..masih blaja2..

ni pic cik Abi!! isy3!!!!
Merokok membahayakan kesihatan ye!!
Ini org manyak degil.. t umi pukk dia!!
Cik abi ni pun ade camera gak!!
Dia pun nk shoot!! shoot!! gak..
Time ni cik Abi dtg dlm keadaan Amy xsht..
Ngah demam..erm..keje sane every  month Amy demam..
Dlm keadaan xbp nk sihat 2 sempt r bawak cik Abi ni p jalan2..
itu pun cik Amy amik cuti 1 ari utk luangkn mase..
huhu!!
Actually dia dtg utk celebrate anniversary kitorg..hehe!!
Thanks cyg!! but sowy sgt2 coz time anniversary xdpt luangkn mase yg byk coz komitmen dgn keje..
Then kesihatan xbp nk ok..
By the way.. ime ace sbb belikn ubt utk umi..
Hermmm...
Memang xleh bjauhan..
Baru je jap berjauhan dah gado..
Tp ble de dkt..dpn mata..ok je..
Baik2 je..huhu!!!

Citer psl lain lak lah..
Herm..keje selalu bz..
Bisnes skang pon agak slow r..
Coz masa yg de time keje ni dah xsama cm dulu..
Skang slalu bz..blk2 je dh mlm..
Blk je tido..
Sgt penat!!!
Ape2 pun thnx to my mum coz dia sudi menolong..
Well..utk bulan puasa ni my job already stop...
Juz fokus pd kek n biskut raya...
So sape2 yg nak order..
Dipersilakan jengah2 kat fb Amy..
atau pon kat blog kek Amy yerk..
 Amy mohon diri dulu k..
Tata!!







Tuesday, 7 June 2011

Melawat Dak PLKN Sambil Dolan2 (kate cik Ziqa!)


Ni lah barisan adk bradik cik Amy..tp bkn mengikut susunan yerk!! yg p adk bradik Amy dgn mak jerk..

Adik ku yg tinggi lampai macam galah!!

Bukan main smart lg.. gambar candid tp sempat lg dia dok posing dgn penuh bgaya..huhu!!

Kem Lagenda Gunung Ledang!!
Pakal je xbawah baju..lau x leh p mandi manda..huhu!! geram sbnrnya tgk air kat tepi kem 2.. Lg tgh2 cuaca yg cukup hot gitu!!


Ni ha mamat ni.. leh lak dia turun kat cni main air.. xpat mandi dpt main air pon jadi r kan..

So after berjumpa melepaskan indu kangen kat adik..
So pe lagi.. Berjalan lah..
Lagi pon dah lame xkuar dgn family..

Pilih makcik.. banyak patern baru2..
Shopping kain utk raya!!
Hope tahun ni sempat ciap..huhu!!

Posing jap!! hehe..

Org laki biase r.. Diorg kne jd penunggu lau org pmpn bshopping..
Ni lah aksi2 bosan menunggu..hehe!!

Bila barang yg dishopping dah dpt..
Ape lg..time utk isi pwot yg sudah menyanyikan lagu rock!!
Muke lapo ni..time ni lom mkn lg..
Muke pon dah nampak sgt muke penat..

Huhu!! pic pi mkn xpat nk amik..abis batery camera Amy dak2 amik pic yg ntah ape2..
So sampai cni je r story mory cik Amy..


Monday, 6 June 2011

Kerana FB!!

Zaman makin moden.. Semua serba canggih.. Nak ape sume juz klik je..
Nk kenal org pon xyah nk berdepan..knl dr alam maya je..
Dgn kemudahan yg serba canggih ni mcm2 kite leh wat..
Leh mendatangkan hasil dan keuntungan gak kepada yg berbisnes..
Tu antara salah satu kebaikannya..
Tp dlm setiap ciptaan manusia..
Pasti ade baik dan buruknya..
Manusia xkan mampu mencipta sesempurna ciptaan Nya..

Haq ni cik Amy nk ngepek (tol ke abi ayt kelantan umi ni??)
Hermm... dah lame nk ngadu psl FB ni..
Krn FB byk menimbulkan impak yg besar kepada sesebuah hubungan..
Kepada sebuah negara..
Kepada sebuah kehidupan..
Dr FB kite knl org.. xkire dr serantau dunia..
Yg jauh leh jd dekat..
Yg xknl leh jd kenal..
Yg renggang leh jd rapat..
Tp masalahnye skang...
Semakin ramai yg bercerai kerana FB..
Yg putus kerana FB..
Yg gado kerana FB..
Xtau nk salahkan FB @ manusia itu sendiri..
Kadang2 xde hal pon leh jd hal..
Kadang2 kite sendiri di temukan di FB..
Mengapa FB gak nk di jd kan punca utk perpisahan dalam hubungan..
Amy xkn biarkan kerana menda yg kecik seperti itu memusnahkan hubungan..
Wahai korg2.. korg yg de FB pasti xtlepas dr bgado psl FB kan??
So pikir lah baik2.. jgn kerana suatu menda yg mmg xde kesalahan sape2 lgsg tp hny nk gado psl menda 2.. lbh baik xyah r.. buang mase..wat sakit ati je..
Amy citerkan menda ni bkn nk bg tau yg Amy ngah dok gado psl FB..  Tp yg pastinya FB menjadi punca pgadohan..




Dah Kene Kencing Xkn Nak Stay..Huhu!!

Haisyy!!!
Ape sebenarnya makna tu??!!
Mengeluh ker?? no lah..bkn..xbaik tau idup ni mengeluh..
Tuhan xsuke..
Ni cik Amy nk dok ngomel..
Dah lame xngomel..
Ni kes keje lorr..skang ni ape2 dok psl keje je kan cik Amy ni..
Kali ni pon tpaksa berhenti coz byk sbb..
Tp yg plg utamanya..
Sbb gaji..
Gaji sy ditipu..
Huhuh!! punya lah dok sedap dia dok potong2..
Last2..ciput giler yg Amy dpt..Adoi!!! cm ne nk tampung duit minyak kete..duit mkn lg..nk byr hutang lg..nk bg mak lg..
Sabo je r..
Dlm mase yg same dlm ati ni dilema mula trase..
Nak stay sampai dpt gaji yg baik.. atau cri keje lain??
Dua2 ade risiko..
Tp akhirnya Amy nekad berhenti dan xcri keje lain...
Time dah xde pk risiko tp juz pk cri keje slagi boleh..rezeki ade kat mana2..
Yg penting jgn memilih..
Tu je.. nk demand pon xleh gak..
Wat ever lah asl kn halal..

Friday, 27 May 2011

Aduii!! Amy hanya leh Dengar & Ketawa!!

Eh???!!!
Kenapa lak tibe2 Amy xleh nk bercakp @ borak??
Xkan tibe2 dh jd bisu??
Isy3!!! ape sudah jadi ni??
Relaks3!!!
All is ok!! dont worry!!
Ini semua terjadi sebab hanya Amy sowg yg tselit kat tengah2 di antara staff2 kat opis 2 semua..
Terselit nape lak??
Terselit sebab semuanya dah berkeluarga..Ade suami..ade isteri..Ade anak2..
So ape2 citer diorg sume akan cerita psl anak & family..
Jd Amy hanya dpt tumpang gelak dan dengar je..
Yelah..nk story ape kan?? Amy bkn de suami pun..anak lagi lah xde..
Tp lbh baik kite bercerita mcm 2 dr kite persoalkan kehidupan org lain.. dan dok citer psl org lain.. kire mengumpat r tu..
Kan wat dosa je tu..
Tp dlm ramai2 biase r..ade je yg xterlepas dr mengata..
Biase r..bkn semua org suke dgn ape yg de kat sekeliling..
Kadang2 hal kecik pon leh jd bahan..
Hermm!! Amy lebih suke memerhati gelagat org2 dlm opis & kilang..
Sampai geleng kepala di watnya..
Biarlah diorg dgn kehidupan diorg..

Hermmm!! indunya dgn amoi..
Indu sgt2.. dah xpat nk gelak same2..manje2.. berkongsi pe2..
Nak plok2 je rase..
Opss!! korg jgn nak pikir yg bukan2 eh..
Kitorg bkn lesbian ok..
Kitorg mmg rapat sgt2.. dah mcm adik bradik.. nak kate kembar pon leh..
Coz ssh sgt2 nk pisahkan..
Lom de kesempatan lg dpt jmp..
Lau jmp pon jap je..mmg xcukup masa 2..
Hope one day!!

Friday, 20 May 2011

Dulu X Suke!! Skang Menggila!!

Pelbagai & bermacam2 kot story nk menyetory..
Tp ble dah open blog ni dah ilang lak pe yg nk di story..
Ape2 je r beb!!
Masa berlalu memang pantas..
Sedar xsedar dah nk sebulan Amy keje kat tmpt baru ni..
Setakat ni Amy dah tau sistem tmpt baru ni...
Cam ne dia uruskan company tu..
Sgt tidak bersistematik..
Terasa Amy nk meluahkan ape yg patot leh diubah utk jd lebih mudah..
Tp Amy hnya lah pekerja yg baru je menjejakkan diri dlm company tu..
So amatlah xlayak..
Then nak xnk follow je r..
Yg penting kite wat keje kite..

Ermm... semenjak keje kat tmpt baru ni..
Amy jd lebih ayu & sopan..
Ahaks!! poyo giler!!
Ylh.. skang lebih suke pakai baju kurung p keje..
Cara pon dah xgiler2 cam dulu..
But lau korg nk tau..Amy ni dulu amat xsuke pakai baju kurung..
Hanya pakai bile perlu je contoh cam pergi jemputan kawin.. kenduri jerk..
Skang xde lg... makin menggila dgn baju kurung..
Sanggup mengorek gerobok baju cari baju2 kurung lama yg masih muat..
Hermmm..bile dah collect2 byk gak baju kurung Amy ni..
Hampir 15 helai xtermasuk baju kebaya..
Ala..kebaya cume de 2 je.. tp dah xpakai..
Bkn sebab xmuat..mmg muat skang..malah longgar lg.. ( Almaklumlah org badan dah susut..)
Skang lebih selesa berbaju kurung xkire ke mana..
Skang ni pon dah byk mulut sgt..
Cakap pon lembut jerk.. Wekkk!! tp 2 lah hakikatnya..
Skang ni kain yg de lau leh nk mak Amy jahitkan..
Nk cpt2 ciap.. hehe.. sebab xnk asyik rolling baju yg same jerk every week..
Ati Amy semakin dekat dgn Nya..
Truskan Amy!!

Wednesday, 11 May 2011

Serabut Wat Rambutku Kusut!!

Dah berzaman kot xupdate blog ni..
Dah naik bersawang.. Almaklumlah skang semakin bz..
Masa utk rehat pun hanya pada time tdo jerk..
2 lah life skang..
Hanya keje..wat keje..then tdo..
Tp dlm kesibukan..dlm ketiadaan masa utk rehat.. masa tetap Amy curi utk Abi..
Xpenah lupa utk call & msj..
Tp Amy tau bg dia masa tu tetap kurg utk dia..
Tp stakat ni hny itu yg Amy mampu dlm kejauhan ni...
Damn!! badan skang semakin lemah..
Tlalu letih sgt2.. Dah xtau nk wat cm ne lg..
Demam sampai kuar sume yg di makan..
Sampai pitam.. huhu!! dah lame xkene cam ni..
Kali ni leh kene lg lak..

Ermm.. keje baru??!!
Hermm... nk ckp tp bkn nk mengeluh..
Kat FB mang Amy de tulis kat status tu yg Amy love keje Amy..
Tp hakikatnya tiap2 pagi nk p keje Amy paksa diri utk suke dgn keje Amy..
Slalu ckp dlm ati ni.." Amy..demi mencari rezeki..suke or x..tetap kne suke gak..insyaallah t lame2 akan suke.."
Punyalah pujuk ati ni.. keje yg bg Amy mmg xmencabar minda.. no computer..only paper..
Write..Write..and Write..
Sgt berbeza dgn keje sblm ni yg kire Amy mampu berdikari..
Mampu belajar utk menguruskan kehidupan..
> 2 lah sape suh benti!! <
Hermm...nk nyesal pon xguna.. bkn rezeki Amy kat sane lg..
Tiap2 ari kat opis 2 lau leh nk blk je.. kat sane mmg xde masalah..akak2 kat sane sume ok..tp keje nye.. oh my!!
Xpe lah Amy...cube bertahan... utk mencari rezeki..
Rasanya terlalu byk Amy pujuk ati utk bertahan dr bmcm2 perkara..
Xkire..bkn soal keje je..mcm2 lg..
Segalanya cube dipertahankan..
Tp xtau r.. mampu @ x utk terus bertahan..

Saturday, 30 April 2011

Manusia Memang Degil!!!

Setiap manusia memang degil..
Tol x?? xbetul?? Isy!! xpe2..
Cube fahami ape yg Amy katakan ni..
Setiap manusia yg dilahirkan ade pelbagai perasaan dan juga sikap..
Sume complete.. Termasuk sikap DEGIL!!
Bezanye.. Ade yg memang sikapnya terlalu degil..
Ade gak gak yg kurang degil..
Kebiasaan yg kurg degil ni kedegilan dia hanya akan kuar pada waktu2 yg tertentu..
Dan ada juga part2 yg tertentu utk dia bersikap degil...
Degil ni kadang2 leh bawa kebaikan..
Kadang2 leh gak kemudaratan malah menyusahkan org lain..
Kdg2 kite mahukan sesuatu yg baik utk masa depan kite..
Tp kite terpaksa tempuh pelbagai risiko..
Jd kite tpaksa berdegil utk kebaikan diri kite..
Yg penting kite kene nekad.. Berusaha..
Tp jika kite berdegil utk kepentingan diri yg hanya utk kepuasan diri sendiri..
Kemungkinan ia akan menyusahkan org lain..
Sebelum wat pe2 tanpa berfikir..
Tanpa pedulikan kata2 org..
Pe perasaan org lain.. terutama org sekeliling kita..
Jd wat lah sesuatu yg membawa kebaikan...

Keciknye Rase...

Keciknye diri terasa...
Mcm xlayak pon de...
Terasa mcm nk cabut blk je dr interview tu..
Ye lah.. mana x nye..
Yg dtg sume nye berpelajaran..
Ade diploma.. Ade Ijazah..
Amy ni ape lah yg de..
Stakat SPM je..
Huhu!!!
Lps tu yg dtg mmg sume umur pon lbh kurg je..xde jauh beza..
Mude2..sume dak2 KL..
Amy sowg je yg sesat dak Jb..
Sume bile tanya terkejot yg Amy dak JB...
Diorg tkejut pasal dr jarak yg kire jauh gak lah..
Tp Amy pon ade menda yg tkejot dgn diorg..
Ade yg dtg tengah tunggu hari nk bersalin...
Anak ke 3..
Lps tu ade gak yg baru je 3 bln kawin..
Umo same dgn Amy.. tp jarak dgn suami 28 tahun..huhu!!
Terkejut gak!! mcm xcye je..
Tp dak nye mmg ayu..lbh ayu & cantik dr Amy..
Tp diorg nikah gantung..
Then yg lain 2 sume mmg dah bkahwin..
Amy sowg je yg bujang..
Isy!! terasa mcm tsalah masuk lak..
Dah lah tunggu lama nk tunggu turn group Amy utk interview..
Isy!! lau ikotkn ati mmg nk trus blk r..
Tp kuatkn ati.. kuatkn semangat..
Amy tetap kene cuba.. rezeki ni..
Xleh lepaskan dgn mudah.. Xkan nk biarkn mcm 2 je..
Bkn senang.. lg pon pakcik dah tolong..
Xbaik lak..
Juz try.. Lau de rezeki t ade r..

Saturday, 23 April 2011

Last day at JB.. 1st day at KL..

Segala persiapan dah ciap..
Tiket pon dah beli..
Tgl tunggu time je..
Tiket kol 12.30pm..
Xsempat nk p amik cik Abi kat hotel..
Then dia pun dah ciap sume trus dtg ke umh..
Suh mam dulu..
Sowy lah coz lauk xde pe2..
Mam sardin jerk..
Hope u ok cyg...
Dgn kete kancil ku yg tecik!!
Di sumbat dgn insan2 dgn padat..
Huhu!! alhamdulillah xmendak..hehehe..
Kitorg p bertiga..
Adik Amy pon ikot skali..
Sbb t ble Amy blk jb ade teman..
Well bas akan trus ke TBS!!
Yg baju kuning tu adk Amy..
Cian dia kne dok sowg2..
Hehehe..
Sowy yerk.. today is a last day Amy dpt manje2..
Di sepanjang perjalanan ke KL..mcm2 hal jd..
Ikot kn dr pagi Amy pwot xok..asyik memulasjerk..
Xsangka cik Abi pun same..
Tp kat umh Amy sempat gak mkn ubt..
So kire dah ok..
Tbe lak dlm perjalanan ke KL..
Bas express skang dah xmcm yg dulu yg akan berhenti di 1 perhentian utk mkn & rehat..
Ni nk kene tegur baru berhenti..
Sebenarnya cam ni.. time ni Amy mmg dah puas tdo dlm bas..
Bantal pinjam bahu cik Abi..
Bkn main lena tido..Cik Abi lak xleh tdo sbb dok menahan sakit pwot..
Tian nye tayang titew ni...
Tunggu punya tunggu utk bas berhenti..
Tp xbenti2.. Last2 mintak dia berhenti kat perhentian tu pon nk kene tunggu sampai 45 mnt..
Sampai je kat perhentian tu..
Org 1st yg turun dulu Cik Abi lah..trus terjah ke toilet..
Masa driver bas bg cume 15mnt  jerk..
Isy2!! ape lah..dah lah xde berhenti pas 2 mase jap jerk..
Tunggu punya tunggu cik Abi xkuar2..
Eh..Amy dah risau giler..
Ciap msj Abi suh cpt..
Last2 jd sengah jam..
Conductor bas sempat menyakat Amy..
"Ni org umhnye ade..laki dia yg dlm toilet xkuar lg..mana laki awk??"
"Dia dlm toilet..sakit prot..tunggu jap k..sowy sgt2.."
Tunggu xmuncul gak..
"Abg awk ntah2 dah lari ntah ke mana.. "
"Isy!! xde r..org tu tgh memerot..xkn r.."
"hahaha!! tkot org umh dia.. ala..lau abg lari sy de..hehehe!!"
"erk!!" senyum kambing je r Amy..mls nk melayan..
Akhirnya muncul gak..
"Huh!! lega...baru lah leh tdo..."
"Dah kuar sume ek? hehe...lamanye..sampai org conductor bas 2 sempat mengusik tau.."
Amy pon citer r.. pastu cik Abi dgn jeling dia.. "berani dia..kang bg penumbok baru tau.."
Abi..Abi..
So continue perjalanan ke KL...
Igtkn cik Abi nk tido last2 sampai KL dia xtdo..
Ylh..ade je menda yg diborakkan..
Sampai je kat TBS..
Wow!! mmg mcm airport..jakun kan Amy ni..
Truk nye..
So trus bergegas cari teksi ke Ampang dulu..
"Antar pergi Bukit Indah,Ampang leh x??"
"Ok2...leh.."
Naik je..pemandu teksi 2 leh tny Amy lak " U tau ke itu tmpt kat mana?? "
Amy dgn terkejutnya jwb r.." td bkn U ckp yg U tau ker?"
Last2 GPS jd penyelamat..
Dan sampai gak.. Then sampai je kat dpn umh pakcik Amy..
Amy tpaksa berpisah dgn Abi..
Thnx cyg..jg diri baik2..
So ble dah jmp pakcik tny lah mcm2 psl RISDA & interview utk sok..
Korek2 cket..
Hope sume berjalan dgn lancar..


3rd Day We Still Together!!

Masuk ari ke 3 sudah!!!
Tapi hari ni xde r ape2 plan sgt..
Tp di sebabkan semalam ade dpt call dr RISDA utk interview kat KL..
So kne prepair ape2 yg perlu awal2..
Kene study psl RISDA...
Then ari ni pun kebetulan ade jemputan kawin dr member...
Then ni ade mase ckit walau tkejar2..
Cube2 r menyempatkan diri utk wat kn kek kukus dgn blueberry cheese tart..
Buah tgn utk pakcik & cik Abi ni ble blk kg t..
Pagi ni kne lah p kedai jual barang2 kek jap..
Beli tiket p KL skali..
Mencari bahan..sambil2 tu bawak lah cik Abi ni p sarapan..
Cian dia xsarapan lg..
Actually Amy pon xsarapan lg..
So lps p bli brg p lah sarapan same2..
Dah kenyang..anto blk hotel & Amy pun trus blk..
Then cpt2 wat ape yg perlu..
Cukup mase!!! tghari sudah...
Siap2 utk kuar...
Camera mesti bawak!!
Agak pening gak mencari alamat mamat ni..
Tp akhirnya jmp gak..
Sampai pun..!!
Bawak camera bkn amik pic pengantin.. tp kitorg nye pic..
hehehe!!
bukan senang nk nmpk cik Abi ni senyum nampak gigi dia..
Time ni kebetulan..
Candid!! yezza!!! dpt gak..
Pic Amy?? huhu...
Cik Abi salah amik..
Salah fokus.. dah jd kabur..
After pas p kenduri kawin ni.. igt nk amik pic byk2 kat bukit layang2...
Tp cuaca panas sgt time tu..
Last2 p karaoke..
Dah lame kot x p karaoke..
Bkn main lg cik Abi ni menyanyi dgn penuh perasaan...
Wat ever pon ari ni adelah ari terakhir kite dpt luangkn mase ke mana2..
Im very epy with u cyg!!!



2nd Day He At By My Side...

2nd day!! ape plan??!!
Jalan2 day!!
Actually shopping skali!! tp sbnrnya menda ni xde dlm perancangan pun..
Juz go on jerk...
So cm biase pagi2 cik Amy bz dgn umh..
Kemas..masak sume..
So ble dah ciap sume..Pe lg..cpt2 r berciap...
Hehehe!! ble dah masak tapau r kan..
Time Amy sendiri xsempat nk mkn..
Tp xpe..nk mkn dgn Abi gak..
Mam came2..
So dah ciap tapau sume trus p jmp dia & mulalah upacara cuap menyuap...
Kali ni agak mcm2 gak r lauk..
Ade ayam goreng lada itam..Ikan msk lemak cili api..Singgang.. sayur labu air tumis(Abi xpnh mkn syr ni)..
Dia pun dah ready cam dak kecik nk mintak dicuapkan..
Dah ready dok kat dpn Amy.. Tunggu buka mulut jerk..
Alalalala...comelnye..manja sgt2...
Ni upacara wajib lau mkn..
Then dia lak cuap Amy..
Last2 same2 mkn mcm org makan ramai2 guna dulang..
Hahaha!! kelakar tol..isy3!!
cian kat Abi sbb tpaksa tunggu lama nak Amy bw mkanan..
Bile pwot dah kenyang pe lg..

( Muke org kenyang!! )
Jln2 time!!!
Cik Abi ni nk sgt jmp kwn2 Amy..
Call sane.. Call cni..Last2 yg follow Cik Shedot jerk.
Shedot
Igt nk p tgk wayang..tp ble sampai sane lain lak..
Xjd tgk wyg..yg dok tgk baju..
P shoping jerk...
Cik Abi ni sibok sgt suh pilih..
Pilih tu.. Pilih ni...
Amik je mana2..
Aduiii!!! xreti makcik ni..

Sampai kene tarik.. kene paksa pilih..
Amy ni lak lau makin xreti nk shopping lau org suh pilih..
Then ade yg Amy minat..
Amik & try..
Cutting dah cantik!!! skali pusing blakang!!
Alamakk!! tlalu ketat!! then nmpk sgt ketonggekkan bumper tu..
Cerut sgt!! so cancel..
Another clothe but this time likes coat..
De nampak cm FBI x??
hehehe!! sgt kemas pakai ni.. I like!!
Tp mcm pendek lak blakang dia..lg 1 kain dia tebal sgt..
So tpaksa letak blk..
I know what he like & not like..
Last2.. Cik Abi yg pilih baju sendiri..dia beli kat butik ni..
Mr & Mrs Kotak2!!
Ohh!! Damn!! Amy giler kotak2..
Tp sume tgk kaen jarang2 & patern pendek2..
Dlm menunggu cik Abi..
Sempat lg kitorg bergambo..
Lps tu dok sambung berjalan dan mencari baju...
1 butik ke 1 butik dok masuk...
Akhirnya jmp gak..
Cube punya cube..
Pusing punya pusing mcm model catwalk dpn cik Abi dgn Shedot..
Lama gak nk menunggu jwpan..
Huhu!! sampai sempat leh dance lg..
Last2 dia kata ok but amik warna lain..
Warna hitam..
Ok..I take.. then give to casher.. After that he pay..
Wow!! xpenah mcm ni..event before this dgn harga yg high!!
Sgt2 malu.. but Amy harap dia puas ati..
Sambung bjalan lg...
Kali ni dah xde masuk mana2...
Tp trus terjah ke tingkat atas..
Kali ni dia trus bawak p Buskin Robin..
He knows my peberet!!
Mcm biase.. 1 cup share 2gether2..
Cik Shedot xmo..Jual mahal org nk payung xmo..
Kes diet r ni..
Cik Amy ni xleh nk diet lg.. Coz bdn dah susut semenjak menjadi suri umh xrasmi...
Dlm perjalanan nak p mkn..
Dok toleh2..Tbe2 kene tarik lg..
Kali ni msk kedai yg byk teddy bear!!!
OMG!! dia mmg dr bday Amy dah jnji nk beli kn..
Huhu!! kali ni dia tol2 wat Amy geram..

Amy giler teddy!!!!
Akhirnya dpt seekor teddy!!
Yg cukup besar!!
Ni lah dia!!
Tanda harga pon xtanggalkan..
Biarkan..
So trus berarak ke KFC kat Pasir Gudang..

(muke epy giler coz dpt luangkan mase dgn tcyg..then dpt lak berita best..dpt panggilan dr RISDA utk interview)
Huhu!! Cik Abi ni hantu ayam..
Tgh ari dah dok lantak ayam pun leh melantak ayam lg..
Lau Amy mmg xleh abis...
Kene paksa suh abiskan sampai tmuntah...
Meleleh air mata...
So this is the story for this time..


Friday, 22 April 2011

Cik Abi Dtg Kembali!!!

Dap Dup Dap Dup!!
Jantung berdegup!! mcm 1st time baru nk jmp..
Krakk Krokkk Krukk Krekk!!
Pewot lak yg bunyi.. Bkn sebab lapo..
Tp sejuk 1 badan sampai berangin pwot ni..
Wahh!!! ganas tol nk jmp sampai cm ni skali ek..
Dah lame xjmp..
Berbulan2.. menahan indu.. jd gila bayang..
Wakakaka!! tp mmg hampir gila pon..hehe!!
Bkn Amy sowg je k...
Cik Abi tu pon same gak..
Dah lah berbulan2 xjmp..
Dugaan mcm2 melanda...
Ble time xjmp tu lah dok mcm2 hal..
Ye lah..dah lah berjauhan.. Tuhan je lah yg tau seksanya cm ne..
Yg menangis nye.. Yg meraungnye.. ( Aik!!?? ade ke kite meraung abi?? salah kot..)
Isy3!!! dugaaaaaannnn!!!
Wat ever pun kitorg tabahkan ati..

1st day!! on 15.04.2011 ( Jumaat )
Lau sblm ni Amy yg cpt sampai.. And Amy amik pakai van..heheh!!
Tp kali ni dah de kete sendiri.. Tp sendiri yg lambt..Cik Abi sampai dulu..
Turun je dr kete tgk trus dpn bas express tu..Igt kan de r kat dpn bas 2..
Cehh!! haaa!! yg tu kot..sbb mcm dia..
So ape lg..menonong lah jln dgn penuh yakin..
And nk surprise dr blakang..
Dok tgh2 jln tbe2 Abi call..
Umi!! pusing blakang..!!
Amy pon pusing r.. xde lak org nye..
Mana Abi??
Abi kat cni r!!
Mana?? ( mata sampai kecik dok tenung 1 per 1 org kat c 2)
Akhirnya dia melambaikan tgn..
Isy!! dah xjd surprise.. Amy lak yg kne..
Ble dah de dpn mata.. mata xleh lari dr pndang ke lain..muka dia je nk tenung puas2..
Dgn tsenyum2 dia pun bjalan tanpa btanya kete kt mana..
Abi!! sana lah..kite naik kete bkn van lg..
Tp sebenarnya lg best naik van kan abi??

Time ni lupe nk bawak camera sbb dah kelam kabut...
So after amik p bw ke bank..kedai baru lah anto dia ke hotel..
Then janji mlm ni nk bw p umh..
Sblm blk umh 2 sempat dia bg kain utk pilih tp dr awl2 dah pilih..
Yg lain suh mak pilih.. So Amy 1..Mak 1..

Mlm nye Amy p bw p tepi Tasik Layang2...
Yg de jual steam boat tu..
Saje nk rase suasana romantik..kekeke!!
Dok jln2.. Borak2..Gurau2..
Pastu tapau r steam boat 2 blk umh..
Ade ke adk yg jual tu leh kata " Akk de baby eh?? ni beli byk ni..teringin ek??? " (dgn senyuman & muka comel dia btnya)
Tkjot gak r ble dia ckp cm 2...
Oooo...mentang2 r Amy pakai tshirt beso..beli byk.. then kitorg lak romantik mcm org baru kawin..
Dia tny cm 2 lak ye..
Isy3!! ape2 je r dik..Wat ever pon dah kene gelak dgn Abi..
Dah 2 asyik dok perli jerk..
Suke sgt menyakat..!!
Then trus bw p umh.. mkn lah beramai2 sambil tgk Maharaja Lawak...
Dlm 11 lbh anto blk hotel di temani adk skali..
Sok de plan.. dia pun baru sampai mesti letih..
Better releks.. tp mmg letih pon..
Bkn dia je..Amy pon same..
Sampai mlm time call dua2 leh tlelap..Bgs kn??
Good Nite tayangg!!
Next story sambg sok...
Dah maghrib... nk p mandi n solat..!!


Wednesday, 13 April 2011

Mcm Xcaye Lak Kwn ku...

Tuan punya badan.. yg bertunang..

Dgn hantaran dr pihak lelaki...


Dgn tunang tercyg ek Anim..

With member2 yg kamcing..

Ucapan tahniah to my bff...
Hope happy always... and more strong in ur relationship..
Semoga dimurahkan rezeki supaya cpt2 naik pelamin..
Hehehe!!!
Cam xcye jerk kwn Amy xlama lg dh nak jd bini org..
Amy yg excited..cm Amy lak kn yg nk naik pelamin..
Alhamdulillah majlis berjalan dgn lancar dan gembiranya dlm keadaan sederhana..
Wat kecik2 je majlis ni.. Well.. hope kwn2 yg lain dpt memahami..
Coz majlis tunang xmo kecoh2..Tgu kawin t baru havoc!!
So SELAMAT BERTUNANG KAWANKU!!

Wednesday, 6 April 2011

Naluri Keibuan Semakin Kuat Semenjak...

Semakin ari semakin kuat terasa naluri keibuan dlm diri ni..
Amy pon xtau lah knp kan..
Nak kata mengandung nikah pon xlagi..
Xkan lah dah de isi..
Isy3!!! jgn nk ngarot...
Cam ne xdi kire nagrot lau dah ari2 teringin sgt2 nk ank sebut UMI..
Rasa bahagia sgt2 lau dpt dgr si ank sebut UMI..
Anak??!!!
Amy dah de ank??
Yup dah de... Alaaa...sebelum ni kan Amy pnh citer..
Cube baca blk latest2 nye yg Amy post kat blog ni..
Skang nama dia bkn BAM BAM lg..
Sbb Abi xkasi.. bg dia Bam Bam 2 cume gelaran kat dia je..
Xde sape2 yg leh amik gelaran 2..
Hhehe!! kelakar tol lah Abi dgn ank pon nk jeles..
Last2 skang nama anak Amy adalah MEK!!
Hahaha!! kelakarkan nama 2..
Nama ni mak bapak Amy yg bg..
Bg nama tu coz dia jantina betina..
So org Kelantan biase lau pmpn kan dia pgl Mek.
So parent Amy pgl lah Mek..
Oppps!! lupe lak nk bg tau kpd yg lom tau sape ank Amy..

Ank Amy ni ank kucing...
Dah 2 bulan Amy jg dia..
Makin ari makin syg kat dia..
Amy dah wat dia mcm baby..
Dia manja sgt2..
Aktif.. Nakal..
Mcm kata Abi dia..
Mek same cam Umi dia..
Hhehehe!! bahagia kan lau ank betul...
Wah!!! mesti berbunga2 ati cik Abi Amy tu lau bace ni..
Ylh...mesti dia akan ckp yg Amy ni dah xsabar..
Hahaha!! No komen..
Ermmm... mmg tol ank tu anugerah dr tuhan..
Ank gak lah hadiah dlm hubungan yg sah..
Dia penguat serta pengerat kasih syg sesama pasangan..

Kadang2 terasa diri ni mcm dah kawin..
Coz ble Abi call.. lg2 time tu Amy ngah dukong Mek sambil wat kan susu dia..
Amy leh nk pas hp 2 kat Mek..
Bg dia ckp dgn Abi dia..
Hahahaha!! Amy dah semakin giler!!
Entah ape lah yg cik Abi pikir kat sane..
Mesti dia pening pale sambil gelengkan kepala melayan karenah Amy yg giler..
Dlm kepala dia mesti fikir "apelah lah nasib dpt awek giler cm ni.. dah berangan sgt nk anak kot..ciann..isy3!!"
Wat ever lah syg... As long Umi happy dah ler..
Hhehe..
Tp tfikir gak..Amy ni dah jd obssed dgn kucing ker??
Sbb dgn sume kucing Amy dah giler sgt2..
Huhu!!! Amy2...
Dr ko dok belek2 kucing je..
Dgn xde keje skang ni..
Lebih baik ko belek2 ank org..
Jg anak org.. dpt gak duit kocek..
Yes i want.. ade sesape yg nk antar ank dia??
Antarlah kat Amy k..
Im serius!! dah naik fed up p interview..

Monday, 4 April 2011

Abi...Umi tunggu!!!

Hari berganti hari...
Minggu berganti minggu...
Bulan berganti bulan..
Akhirnya tiba gak masa yg di nanti2kan...
Dugaan dan rintangan yg tpaksa dilalui sepanjang penantian ini akan berakhir..
Insyaallah..
Semoga pertemuan utk kali seterusnya ini akan bermakna malah lebih bermakna..
Abi...
Jangan lambat2 tau..
Dah xsanggup menahan indu ni lg..
Indu nk cubit2 idung dgn pipi org tu..
Kali ni kite tgk sape yg bam bam..

Hermmm...
Amy makin dok umh kali ni..
Bkn makin berisi..malah makin susut..
Nak kata xmkn..still mkn..malah mkn nasi 2 kali 1 ari..
Lau dulu time keje juz mkn 1 kali je..
Ermm... maybe psl kes indu dah kuat sgt...
Sebut soal mkn..
Teringin nak masak something...
Tp xtau nk msk pe...
Tp skang fulus xde..
So nak msk pe yg tangan ni nk msk agak ssh..
Tp kite akan cube msk ape yg de kat umh ni..
Something special yg leh diubah tp tetap sedap..
Teringat time Amy masakkan utk cik Abi Amy time dia turun JB..
Package Amy bg tau..
Masakkan.. Tapaukan dr umh..Suap kn lg..
Tp mula2 risau gak lau xsedap..
Malu jerk t..
Tp alhamdulillah leh tahan lah kot..
Yg kelakarnya.. Org lain lau suapkn pasangan mesti sambil tsenyum..
Tp Amy dgn juraian air mata.. senyum cap kambing..
hehehe!!!
Bukan psl pe.. coz time tu tfikir lps ni ntah bile Amy dpt suapkn lg..
Dah lps tu lau stiap kali mkn bsame Amy akan suapkn..
Abi dah mcm baby Umi wat..hehe!!
Sebut soal masak.. best nye lau dpt masak same2.. time2 cm ni lah di katakan saat yg romantik..sweet jerk..

Ermmm...rasenye xsalahkan lau Amy mintak cik Abi ni msk same2 dgn Amy..
Leh mengeratkn lg hubungan..
Abi..t ble Abi dtg trus msk dapur tau..
Kite msk same2..
Abi kn reti msk.. Nk rase gak air tgn org tu..
Haaa...de idea lg..
Lps msk.. kite p piknik..

(Hanya gambar hiasan!! bkn piknik 1 khemah 2 org yerk..)
Wahh!! best nye...
Abis lah... Cik Amy dah mula merancang mcm2 dan berangan..
Isy3!!
Dgn cara cm ni lg ok kan..
Xde r membazir duit..xde r kuar byk duit..
Leh save duit tu utk kawin..hehehe!!
Asyik p tgk wyg..asyik p mkn mhl2 je..
So pe salahnya kite ubh..
Isy!! dah xsabo sgt2 menunggu Abi dtg...
Love u so much Abi!!
My bam bam..my bacin..my cit cit..